Om…

peter

På den här bloggen skriver jag om det som faller mig in, det kan vara om vad som helst. Men det finns ett par undantag som jag inte kommer att skriva om här:

  • Internetteknik, webmastering
  • Datorer, hårdvara och mjukvara

Anledningen till att jag inte skriver om dessa ämnen här är att jag har en annan blogg där jag tar upp dessa ämnen, peter.korkala.se.

Den här bloggen startade jag i januari 2008 för att hålla den andra bloggen ren från inlägg som inte håller sig till bloggens tänkta ämne.

Numera uppdaterar jag nästan aldrig den första bloggen, det är här alla nya inlägg hamnar – även om de skulle råka handla om de ämnen som jag lovade att inte skriva om här…

Fotografering

Jag kommer också att visa en hel del foton på bloggen, både nya och sådana som jag har tagit tidigare, eftersom fotografering är ett av mina största intressen. Tidigare hade jag en Canon PowerShot A710iS, men i juli 2008 köpte jag en hett efterlängtad systemkamera – en Canon EOS 450D.

peter

Fotograferingen har blivit mycket roligare med den nya kameran, och det känns som att bilderna blir ännu lite bättre. Jag har kitobjektivet 18-55 IS som följde med kameran och så har jag ett Tokina RMC 400 mm teleobjektiv. Jag har också ett lånat Canon EF 50 mm i min fotoväska, så för tillfället är det nog ett makroobjektiv som fattas mest. Fast ett riktigt vidvinkel (10-15 mm) vore såklart också kul att ha! :)

Det nyaste objektivtillskottet är ett Tokina RMC 135 mm 1:2.8 (FD-mount, helt manuellt alltså).

Hitta mig på andra ställen…

Last.fm: pkaze

Bloggy: pkorkala

Flickr: pkorkala

Mail + MSN/Live Messenger: peter[snabela]korkala.se

4 Responses to “Om…”

Leave a Reply